Berbuka di Wong Solo, Ampang
Untuk pertama kali nya, semalam saya berbuka puasa dia restoran Ayam Bakar Wong Solo di Ampang, berdekatan dengan rumah.Kasihan kan? Walaupun dekat namun saya tidak pernah ke sana. Bukan apa, takut tak cukup duit. Hehe. Semalam berbuka dengan Dahlia & rakan sepejabatnya, Sharifah.
Mereka order Ayam Penyet dan saya order Sapi Bakar a.k.a Daging.
Pengalaman kali pertama mengunyah daging di dalam mulut, terasa sungguh nikmat! Dagingnya lembut, masih panas dan ada rasa rempah yg enak sekali attach to it. Memang boleh buat orang mengidam! Which I think I already am, now.
Ayam penyet nampak lazat, bersama sambal cili yg sangat pedas dan menggiurkan. I didn't rasa the ayam, tapi now dah terliur teringatkan Ayam Penyet yg sedap giler babas kat Restoran Kampung Daun @ Bandung. =P~
Saya dan Dahlia adalah manusia yg tamak. Kami order 2 jenis minuman each - Jus Alpokat & Jus Mangga. Kalau jus2 tersebut tidak dibuat terlalu awal, pasti rasanya lebih sedap. Tapi kasihan juga kepada yg membuat air. Pelanggan ramai yg perlu di layan. Begitu juga dengan tukang masak. Ayam penyet telah sejuk, tapi mujur daging masih panas.
Ayam penyet kena attack dengan Sharifah
Sejuk2 pun ayam tu, still makan habis sampai ke tulang. Licin terus pinggan masing2. Contoh pinggn licin ditunjukkan dibawah:
Sangat licin pinggan saya sebab daging SANGAT sedap.
Total bill was around RM60++. I didn't see 'coz the girls paid first. Bahagian saya cuma RM22.50 untuk makanan & minuman - minuman. So kire ok lah, cheaper than Nasi Padang @ Sari Ratu or Natrabu. Tapi ni bukan masakan Padang, penyet asal Surabaya kan?
Apa pun, conclusion is.. SEDAP GILER.
Apa pun, conclusion is.. SEDAP GILER.
4 comments
Write commentsnampak menarik gila sampai aku terus lapar
ReplySEDAPNYERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Replyrege all menus rm60 .tats y semua yg atas pinggan tu licin..haha
Replyhaha.. tapi mmg sedap giler weii..
Reply